Skvostný den pro naše barvy v NHL

08.02.2013 17:07

 

V utkáních odehraných v noci ze čtvrtku na pátek středoevropského času, se českým hráčům dařilo zvýšit svá bodová konta. Navíc dalším skvělým počinem byl první a zároveň vítězný zápas mladého brankáře Mrázka, chytajícího za Detroit.  

 

Mrázek

Ještě stále dvacetiletý talent českého hokeje dnes nastoupil ke svému historicky prvnímu utkání v nejslavnější hokejové lize a hned se blýskl skvělým výkonem hodným zkušeného mazáka. Pochytal 26 střel, které na něj vyslali hráči St. Louis Blues a pouze jednou pustil puk za svá záda. I díky skvělému výkonu Mrázka se Detroit mohl radovat z pohodlné výhry 1:5.

 

Plekanec

Další dva body si ke svým statistikám připsal Tomáš Plekanec když dokázal vstřelit první a čtvrtý gól svého týmu. Na body to ovšem nestačilo a Montreal prohrál s Buffalem 5:4 po nájezdech a Plekanec po zápase neskrýval rozhořčení a nespokojenost s koncentrací svého týmu, když ještě na začátku 3. třetiny vedl o dva góly.

 

Eliáš

Dalším hráčem, který rozšířil své bodové konto, byl Patrik Eliáš. Rodák z Třebíče pomohl New Jersey získat body za vítězství gólem a dvěma asistencemi. byl vyhlášen 2. hvězdou zápasu a v tabulce produktivity se posunul mezi Čechy na 1. místo před 2. Radima Vrbatu a 3. Tomáše Plekance. 

 

Červenka

Roman Červenka se dnes mohl radovat ze svého vůbec prvního gólu v NHL a pomohl tak Calgary k výhře nad Columbusem, za který ve 3. třetině přesněji v jedenácté minutě Václav Prospal a poslal zápas do prodloužení za stavu 3:3. Calgary však zabralo a dotáhlo zápas k vítězství.

 

V dalších zápasech se také gólově prosadil Voráček za Flyers a Hanzal, kterému přihrával Vrbata za Coyotes.