46. kolo

03.02.2013 00:00

 

Pardubice - Karlovy Vary          
Pardubice po několika dobrých zápasech opět sbírají méně bodů. Karlovy Vary začali velkou stíhací jízdu za předkolem. Na desáté místo jim chybí 7 bodů, o dva body více mají Pardubice. Souboj o jedenácté místo.
 
Kometa - Litvínov                      
Litvínov drží první šestku zuby nehty, Brněnská Kometa se propadá tabulkou. Nyní jí patří až desátá příčka. Herně se však zvedá a je jen otázkou času než se jí podaří zlomit černou sérii 7 porážek v řadě.
 
Sparta - Plzeň                            
Plzeň míří na Spartu se zlomenou sérií, když po 7 porážkách v řadě vyhrála na domácím ledě. Ovšem Sparta v posledních jedenácti zápasech nepoznala hořkost porážky. Plzeň proto může záhy spadnout zpět do krize.
 
Liberec - Třinec                        
Liberec v posledním kole prohrál na ledě rozjetého Zlína. Třinec podlehl na domácím ledě Spartě. Favoritem tohoto utkání je Třinec, který bude bránit posledních sedm kol první šestku. Liberec naopak musí zabrat, aby se vyhnul baráži.
 
Kladno - Mountfield                    
Kladno se dále propadá tabulkou, České Budějovice naopak stoupají. Mountfield pomýšlí na první šestku, v čemž mu tento zápas může hodně pomoci, ale v případě prohry i velmi ublížit.
 
Chomutov - Zlín                        
Chomutov potřebuje sbírat body kde jen to půjde, ovšem proti Zlínu to bude velmi těžké. Zlín hraje ve velké pohodě a právem se vysřívá na druhém místě extraligové tabulky.
 
Vítkovice - Slavia
Slavia jede do Vítkovic. Domácí se drží uprostřed tabulky, naopak hostující Pražská Slavia je na 4. místě. V kádru má plno mladíků, kteří se stále ještě učí, ale nehrají pod tlakem díky jistoty play-off