45. kolo

01.02.2013 00:00

 

Třinec - Sparta
Rozjetou Spartu se pokusí zastavit Třinec. Na vlastním ledě prohráli třinečtí pouze pětkrát. Navíc mají Oceláři v týmu nejlépe bodovaného hráče Tipsport extraligy. Sparta však už 10 kol neprohrála a v případě dalšího vítězství přeskočí v tabulce právě třetí Třinec.
 
Kladno - Chomutov
Kladnu se poslední týdny příliš nedaří, ale hostí nejhorší tým na venkovních kluzištích. Za Chomutov však v minulém kole dvakrát bodoval Tomáš Divíšek, nová posila Pirátů se bude chtít ukázat i dnes. Chomutov navíc potřebuje bodovat v každém utkání, aby měl alespoň nějakou šanci vyhnout se baráži.
 
Plzeň - Vítkovice
Plzeň už sedm kol nevyhrála, naopak Vítkovice jsou na vzestupu tabulkou. K týmu indiánu se vrací Petr Vampola a odchází týmový lídr produktivity Milan Gulaš. Pokud hostující tým vyhraje, výrazně se přiblíží první šestce, která zaručuje přímý postup do play-off.
 
Zlín - Liberec
Zlín je velké překvapení letošní sezony, pokud dnes vyhrajev domácím prostředí může se dostat na první místo tabulky. Naopak Liberec nutně potřebuje bodovat, na poslední postupové místo ztrácí 13 bodů, přičemž do konce sezony zbývá už jen 8 kol.
 
Mountfield - Kometa
Českobudějovický Mountfield hostí Brněnskou Kometu. Domácímu týmu se v posledních zápasech daří, před týdnem dohrávala Kometa na ledě Mountfieldu 19. kolo, ve kterém získala pouze bod, za prohru po samostatných nájezdech. Do kádru Komety přišel minulý týden Lušňák výmenou za Divíška. Premiéru v dresu Komety bude mít právě v Budějovicích.
 
Slavia - Pardubice
Slavia se drží celou sezonu v první polovině tabulky, naopak Pardubice, kterým se tuto sezonu příliš nedaří. poslední kola jdou však výkonostně nahoru a sbírají pravidelně body, k čemuž pomáhá i angažování trenéra Říhy a reprezentačního útočníka Tomáše Rolinka.